Τι αγορές να κάνω στις εκπτώσεις, τι να αγοράσω; Έξυπνα tips και ιδέες

Τι αγορές να κάνω στις εκπτώσεις, τι να αγοράσω; Έξυπνα tips και ιδέες

Έφτασε η αγαπημένη περίοδος για κάθε γυναίκα που της αρέσει το shopping. Ο λόγος φυσικά για τις εκπτώσεις! Ευκαιρία λοιπόν για μια ανανέωση στην ντουλάπα μας με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που θα απογειώσουν το στυλ μας. Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;

Βλέποντας βέβαια τις πολύ δελεαστικές προσφορές των εκπτώσεων, συχνά παρασυρόμαστε πέφτοντας σε παγίδες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταλήγουμε με ένα σωρό άχρηστα πράγματα, τα οποία παραμένουν με το ταμπελάκι μέσα στη ντουλάπα μας για πάντα.

Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις έξυπνες αγορές την περίοδο των εκπτώσεων, το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσεις κάποιους βασικούς κανόνες. Έτσι, θα γλυτώσεις ταλαιπωρία, χρόνο και φυσικά χρήματα.

Tips για έξυπνες αγορές την περίοδο των εκπτώσεων, Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;

  • Πριν ξεκινήσεις τα ψώνια φτιάξε μια λίστα με τις βασικές ελλείψεις που έχεις και τι κομμάτια μπορεί να χρειαστείς το επόμενο διάστημα.
  • Καθόρισε ένα συγκεκριμένο budget που διατίθεσαι να ξοδέψεις.
  • Επένδυσε σε off-season ρούχα. Έχουν συνήθως την μεγαλύτερη έκπτωση. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψιν σου τις τάσεις της μόδας για την επόμενη σεζόν, μπορείς να βρεις ρούχα που να ταιριάζουν σε αυτές.
  • Ψώνισε κλασικά και διαχρονικά κομμάτια που θα σου δώσουν πολλές επιλογές για στυλάτους συνδυασμούς.
  • Πριν αγοράσεις κάτι, κοίταξε το πολύ καλά για τυχόν φθορές, ξεθώριασμα ή άλλες ατέλειες που θα σε ενοχλούσαν.
  • Μην παρασύρεσαι από την έκπτωση και μην αγοράζεις το πρώτο που θα βρεις μπροστά σου. Αρκετές φορές θα αποδειχθεί άχρηστο ή μπορεί να βρεις κάτι καλύτερο σε επόμενο κατάστημα.
  • Δώσε βάση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Είναι προτιμότερο να πάρεις δυο πράγματα που να αξίζουν, παρά να παρασυρθείς από τις χαμηλές τιμές και να ξεφύγεις από τον στόχο σου.
  • Η αρχή των εκπτώσεων είναι η ιδανικότερη περίοδος, καθώς μπορείς να βρεις ευκολότερα τα νούμερα σου αλλά και μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων γενικότερα.
  • Μην παρασύρεσαι από την τιμή ή από το πόσο ωραίο είναι κάτι αν δεν σου μπαίνει. Το πιο πιθανό είναι να μην το φορέσεις ποτέ.

Και προσοχή: Αν θες κάτι συγκεκριμένο, τσέκαρε την τιμή πριν ξεκινήσουν οι εκπτώσεις και σύγκρινε τη με την τρέχουσα προσφορά. Ορισμένα καταστήματα ανεβάζουν την αρχική τιμή για να φανεί μεγαλύτερη η έκπτωση. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να το πληρώσεις στην ίδια τιμή ή και ακριβότερα από αυτό που κόστιζε πριν τις εκπτώσεις!

Εκμεταλλεύσου και το online shopping

Σίγουρα οι βιτρίνες και τα ράφια των καταστημάτων έχουν τη χάρη τους, όμως και το online shopping είναι πολύ πρακτικό! Πέρα από τα e-shops, ιδιαίτερα την περίοδο των εκπτώσεων μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις πλατφόρμες αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών.

Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις online (3)

Κλασικά κομμάτια που μπορείς να ψωνίσεις την περίοδο των εκπτώσεων

Πέρα από κάποια συγκεκριμένα πράγματα που ενδέχεται να χρειάζεσαι, υπάρχουν κάποια διαχρονικά πασπαρτού κομμάτια που η αγορά τους δεν πάει ποτέ χαμένη. Πρόκειται για ρούχα, παπούτσια ή αξεσουάρ που μπορούν να συνδυαστούν εύκολα και να φορεθούν σε πολλές περιπτώσεις.

Ένα πουκάμισο αποτελεί τη βάση για πολλούς στυλάτους συνδυασμούς

Σε λευκό, χρωματιστό ή printed σχέδιο, το γυναικείο πουκάμισο μπορεί να αποτελέσει ένα κομμάτι κλειδί για το ντύσιμο μας. Συνδυάζεται με τα πάντα, από φούστα και παντελόνι, μέχρι κοστούμι και φόρεμα.

Επίσης, ένα πουκάμισο μπορεί να δώσει στο σύνολο την chic όψη που αναζητάς.

Μια ζακέτα είναι χρήσιμη σε κάθε εποχή

Ασχέτως με την περίοδο του χρόνου που διανύουμε μια ζακέτα μπορεί να αποτελέσει ένα ρούχο που θα μας βγάλει από την δύσκολη θέση.

Πρόκειται για ένα κομμάτι ιδανικό για το Φθινόπωρο και την Άνοιξη που οι θερμοκρασίες δεν είναι ούτε πολύ χαμηλές, αλλά ούτε υψηλές. Ωστόσο, μπορεί κάλλιστα να χρησιμεύσει και το Καλοκαίρι για τις βραδινές μας εξόδους που ενδέχεται να έχει μια ελαφριά δροσιά. Επίσης, το Χειμώνα μπορεί να φορεθεί πάνω από ένα μπλουζάκι για να μας προσφέρει μια έξτρα αίσθηση ζεστασιάς.

Για chic εμφανίσεις θα χρειαστείς ένα σακάκι

Αντίστοιχα με την πλεκτή ζακέτα, αλλά με πιο κομψό και επαγγελματικό ύφος, το σακάκι μπορεί να φορεθεί όλο το χρόνο. Με πιο κλασικές επιλογές αυτές του λευκού, αλλά και του μαύρου, το blazer, όπως αλλιώς είναι γνωστό, μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπες από το πρωινό – καθημερινό μας ντύσιμο μέχρι και το βραδινό ή επίσημο.

Το διαχρονικό τζιν παντελόνι

Ένα από τα αγαπημένα παντελόνια όλων των γυναικών που μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ σε κάθε εποχή του χρόνου είναι το τζιν. Ταιριάζει τόσο σε casual, όσο και σε chic εμφανίσεις και είναι συχνά η απάντηση στο «τι να φορέσω πάλι σήμερα;».

Αν λοιπόν σου αρέσει το συγκεκριμένο στυλ παντελονιού και θέλεις να κάνεις μια ανανέωση ή απλά να πάρεις κάποιο ακόμη, η περίοδος αυτή είναι ιδανική.

Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις (4)

Ένα ακόμη υφασμάτινο παντελόνι δεν είναι κακή ιδέα

Τα παντελόνια από ύφασμα αποτελούν ακόμη ένα κλασικό κομμάτι που δεν λείπει από καμία ντουλάπα. Αν λοιπόν ψάχνεις για μια ανανέωση σε χρώμα, print ή στυλ, οι εκπτώσεις είναι η ιδανική εποχή για να πάρεις ένα καινούργιο παντελόνι.

Εξάλλου τα περισσότερα υφασμάτινα σχέδια φοριούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και μπορούν να συνδυαστούν με πολλά ρούχα.

Το trendy δερμάτινο παντελόνι που θα απογειώσει το look σου

Τα δερμάτινα ρούχα και ιδιαίτερα τα παντελόνια αποτελούν must ρούχο τα τελευταία χρόνια. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν έχεις πάρει ακόμη ένα τέτοιο trendy παντελόνι, ρίξε μια ματιά στις εκπτώσεις και βρες το ιδανικό για σένα.

Αν πάλι έχεις ήδη ένα και απλά ψάχνεις για μια εναλλακτική πρόταση και πάλι η περίοδος αυτή είναι η ιδανική για να το κάνεις.

Το μικρό μαύρο φόρεμα είναι must have κομμάτι

Ένα από τα πιο διαχρονικά και πασπαρτού κομμάτια της γυναικείας ντουλάπας είναι και το little black dress. Πρόκειται για ένα θηλυκό σύνολο που μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ ανάλογα με τα αξεσουάρ που θα το στολίσεις.

Αν λοιπόν δεν έχεις κανένα ή απλά θες να ανανεώσεις το υπάρχον σχέδιο σου με κάτι πιο μοντέρνο, η ευκαιρία είναι τώρα.

Κάποιο πανωφόρι που να σου λείπει

Είτε πρόκειται για ένα κλασικό παλτό ή για κάποιο μπουφάν, οι εκπτώσεις αποτελούν την τέλεια περίοδο για να πάρεις το πανωφόρι που σου έλειπε. Οι τιμές είναι καλύτερες και λόγω του γενικότερα υψηλού κόστους που έχει συνήθως συμφέρει να το αγοράσεις σε προσφορά.

Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις (2)

Μια κλασική καθημερινή τσάντα

Οι τσάντες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αξεσουάρ των γυναικών. Ακόμη κι αν έχουμε αρκετές, πάντα υπάρχει χώρος για μια ακόμη.

Κι επειδή είναι ένα ακριβό κομμάτι που συνήθως χρησιμοποιούμε καθημερινά και φθείρεται, η περίοδος αυτή αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για να αγοράσουμε μια καινούργια.

Για sport chic style επένδυσε σε ένα ζευγάρι sneakers

Ένα από τα πιο δημοφιλή παπούτσια για κάθε στιγμή της μέρας, αλλά και κάθε εποχή είναι τα sneakers. Φοριούνται με τα πάντα και μπορούν να δημιουργήσουν εκθαμβωτικά αθλητικά σύνολα, αλλά και sporty chic looks.

Επομένως, δεν είναι κακή ιδέα να επενδύσεις σε ένα νέο αθλητικό ζευγάρι παπουτσιών σε αυτές τις εκπτώσεις.

Ελπίζουμε να σε καλύψαμε στην ερώτηση Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;