Όλες οι τάσεις του 2021 για να διακοσμήσεις το σπίτι σου

Όλες οι τάσεις του 2021 για να διακοσμήσεις το σπίτι σου

Οι Τάσεις διακόσμησης 2021 έχουν ήδη διαμορφωθεί και θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τα σπίτια μας! Στην λίστα παρακάτω, έχουμε ομαδοποιήσει τις τάσεις διακόσμησης του 2021, οι οποίες σύμφωνα με την έρευνά μας θα είναι οι πιο δημοφιλείς το επόμενο έτος.

Οι τάσεις στην διακόσμηση έρχονται και φεύγουν, ακριβώς όπως συμβαίνει και στη μόδα. Μερικές τάσεις διακόσμησης είναι διαχρονικές. Άλλες συνδέονται περισσότερο με μια εποχή. Πρόκειται για τις τάσεις διακόσμησης που αναμένεται να κυριαρχήσουν στην παγκόσμια αγορά φετος και να προωθηθούν από εταιρείες και περιοδικά κατά την διάρκεια του 2021.

Τάσεις διακόσμησης σπιτιού για το 2021

Έτσι και εμείς, για να συγκεντρώσουμε αυτές τις τάσεις, συμβουλευτήκαμε δημοσιεύσεις σε περιοδικά διακόσμησης, γραφεία σχεδιασμού εσωτερικών χώρων, στατιστικά δεδομένα από το Pinterest και αρκετά blogs που ασχολούνται με διακόσμηση!

Έπιπλα με καμπύλες

Το 2021, μια τάση διακόσμησης πρόκειται να είναι τα έπιπλα με καμπύλες και στρογγυλά σχήματα τα οποία διαθέτουν vintage στυλ και επιρροές από Art Deco διακόσμηση. Οι καμπυλωτοί καναπέδες και οι πολυθρόνες έχουν το σχήμα μιας μεγάλης αγκαλιάς που σε καλεί να ξαπλώσεις μέσα της! 

Απαλά και παστέλ χρώματα

Όσον αφορά τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν στους εσωτερικούς χώρου το 2021, υπάρχει μια σημαντική τάση για απαλές αποχρώσεις χρωμάτων καθώς επίσης αποχρώσεις της καραμέλας και του καφέ.

Ειδικότερα για τα χρώματα τοίχων, βρίσκουμε παντού τα χρώματα της κρέμας και της καραμέλας σε παλ αποχρώσεις. Αυτά τα μοντέρνα χρώματα αναμιγνύονται και συνδυάζονται άψογα, ώστε να δημιουργούν άνετους και ζεστούς χώρους.

Χάρτινα φωτιστικά οροφής και πορτατίφ 

Το 2021, η τάση για τον φωτισμό θα είναι φωτιστικά οροφής και πορτατίφ με έμπνευση από την Κίνα και την Ιαπωνία! Τα χάρτινα φωτιστικά ιαπωνικής ή κινεζικής έμπνευσης θα φέρουν μια ελαφριά και ποιητική ατμόσφαιρα στο σαλόνι ή στην κρεβατοκάμαρα σου το 2021!

Βαμμένο… ξύλινο δάπεδο!

Μεταμορφώνοντας την εμφάνιση ενός δωματίου με βάψιμο στα δάπεδα: μια διακοσμητική τάση που έρχεται δυναμικά το 2021. Πρόκειται για μια από τις διακοσμητικές τάσεις που εντοπίσαμε στο Pinterest. Το βάψιμο ξύλινων και μη πατωμάτων μεταμορφώνει τους χώρους με πολύχρωμες πινελιές και πρωτότυπα σχέδια.

Χρωματιστά ντουλάπια κουζίνας και ειδικότερα το Πράσινο Hunter

Το χρώμα επιστρέφει στην κουζίνα του 2021, η οποία διαθέτει χρωματιστά ντουλάπια. Αυτό δείχνουν οι τάσεις στο pinterest και ο κόσμος αναζητάει έμπνευση σχετικά. Το πράσινο και ειδικότερα η απόχρωση hunter green ή απλά κυπαρισσί, ξεχωρίζει μιας και είναι κομψό και απλό – και απογειώνεται σε συνδυασμό με χρυσές λεπτομέρειες, όπως τα χερούλια στην κουζίνα!

Πλακάκια μεγάλων διαστάσεων στο μπάνιο

Το 2021, τα πλακάκια μεγάλου μεγέθους XXL είναι πιο trendy από ποτέ! Ακόμα κι αν εξακολουθούν να μας αρέσουν τα πλακάκια στυλ μετρό για το μπάνιο, το 2021 η τάση είναι να τοποθετούμε πλακάκια μεγάλων διαστάσεων ακόμα και σε μικρούς χώρους! Για να δημιουργήσεις μια ατμόσφαιρα σπα, χρησιμοποίησε τα ίδια μεγάλα πλακάκια στο πάτωμα και στους τοίχους.

Το νέο σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης του 2021!

Η σκανδιναβική διακόσμηση επαναπροσδιορίζεται το 2021: Υπάρχει μια τάση για ανανέωση, αφού το μινιμαλιστικό χαρακτηριστικό στυλ σταδιακά εξαφανίζεται!

Η αναβίωση του σκανδιναβικού στιλ με διακόσμηση λιγότερο μινιμαλιστική και πιο εκλεπτυσμένη, είναι σίγουρα μια διακοσμητική τάση που έρχεται το 2021. Το νέο σκανδιναβικό στιλ βέβαια παραμένει πιστό στις βασικές αρχές του και αναδεικνύει φυσικές υφές, υλικά και χρώματα.

Πολυλειτουργικά έπιπλα

Ένα πολυλειτουργικό, πρακτικό φωτιστικό με όμορφο σχεδιασμό που αντικαθιστά ένα κομοδίνο , χρησιμεύει επίσης για τη φόρτιση του κινητού και φυσικά φωτίζει για να διαβάσεις βιβλία στο κρεβάτι. Καταλαμβάνει μηδενικό χώρο στο πάτωμα και είναι ιδανικό για μικρά υπνοδωμάτια.

Τα πολυλειτουργικά έπιπλα είναι μια τάση που έρχεται το 2021. Γενικότερα το 2021, τα έπιπλα είναι ξεχωριστού σχεδιασμού και ταυτόχρονα πολυλειτουργικά. Οι κατασκευαστές προσφέρουν όμορφα έπιπλα εξοικονόμησης χώρου με πρακτικά αξεσουάρ όπως ασύρματη φόρτιση κινητού κλπ. Ουσιαστικά και ο σχεδιασμός επίπλων προσαρμόζεται στους νέους τρόπους ζωής και στα (όλο και πιο μικρά) σπίτια των πόλεων.

Η επιστροφή του (σχεδόν) ολόλευκου!

Έπειτα από απουσία σχεδόν μιας πενταετίας το λευκό επιστρέφει δυναμικά – αλλά σε πιο ζεστές αποχρώσεις! Η αλήθεια είναι ότι έτεινε να εξαφανιστεί ειδικά από τα χρώματα τοίχου, αλλά το 2021 θα βρίσκεται παντού: σε τοίχους, σε υφάσματα και κυρίως σε έπιπλα.

Βιοφιλία στην διακόσμηση του 2021

Πλησιάζοντας το 2021, υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη βιοφιλία την διακόσμηση, τονίζοντας τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και φύσης και όλα τα θετικά συναισθήματα που μας προκαλεί. Φυσικά και οργανικά υλικά στην διακόσμηση του σπιτιού μας, όπως ξύλινα πατώματα, πέτρα, φως της ημέρας και φυτά εσωτερικού χώρου, μας φέρνουν πιο κοντά στην φύση και δημιουργούν σημαντικά οφέλη στην καθημερινότητα και την ψυχολογία μας!

H επιστροφή του ραταν και του μπαμπου

Στα πλαίσια της βιοφιλικής διακόσμησης λοιπόν που αναλύσαμε παραπάνω, εντάσσεται και η επιστροφή του ραταν και του μπαμπου στους χώρους του σπιτιού μας – ακόμα και στο σαλόνι μας!

Στην μινιμαλιστική λογική και διακόσμηση, το ρατάν προσθέτει λεπτομέρεια και υφή χωρίς να ξεφεύγει από τις αρχές του μινιμαλισμού χάρη στο γήινο χρώμα του. Το ρατάν αλλά και το μπαμπού αποτελούσαν πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά για έπιπλα κατά την δεκαετία του 1980 στην Ελλάδα και το 2021 επιστρέφουν δριμύτερα!

Μοντέρνες φλοραλ ταπετσαρίες τοίχου

Οι φλοραλ ταπετσαρίες υπάρχουν εδώ και δεκαετίες στην διακόσμηση, το 2021 όμως έρχονται στην μοντέρνα εκδοχή τους. Τολμηρά χρώματα, μεγάλα μοτίβα με tropical επιρροές!

Αυτές ήταν μερικές από τις τάσεις διακόσμησης που ξεχωρίσαμε για το 2021! Θα ακολουθήσουν άρθρα με αναλυτικότερη παρουσίαση του κάθε στυλ και την εφαρμογή τους σε διάφορα δωμάτια.