Η μητέρα του δεν τον άφηνε να εμβολιαστεί κι εκείνος συμβουλεύτηκε τα social media

Η μητέρα του δεν τον άφηνε να εμβολιαστεί κι εκείνος συμβουλεύτηκε τα social media

Η μητέρα του Ethan Lindenberger, από το Οχάιο των ΗΠΑ, δεν του έδινε την άδειά της για να κάνει εμβόλια, ο ίδιος όμως ήθελε. Στράφηκε λοιπόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Reddit, για να ρωτήσει εάν θα μπορούσε να εμβολιαστεί χωρίς τη συναίνεση της μητέρας του.

Το ποστ του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις αλλά πρόσφερε στον νεαρό την απάντηση στο ερώτημά του, που ήταν πως θα έπρεπε να περιμένει να γίνει 18. Όπως και έκανε, κι έτσι πλέον έχει κάνει πέντε εμβόλια.

Ωστόσο, όπως είπε στο BBC, η μητέρα του εξακολουθεί να διαφωνεί με την επιλογή του. Απολογήθηκε πάντως για τον τρόπο με τον οποίο την περιέγραψε στην ανάρτησή του.

«Όταν έγραψα στο Reddit εξέφρασα μεγάλη δυσαρέσκεια προς τη μητέρα μου, πίστευα πως είναι εντελώς παράλογη, ήμουν θυμωμένος και είπα πράγματα που δεν έπρεπε να έχω πει» τόνισε μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο.

«Απολογούμαι για κάποια από αυτά που είπα, επειδή ήμουν θυμωμένος. Δεν είναι δίκαιο για εκείνη, έχει κάνει τη δική της έρευνα». Παραδέχθηκε μάλιστα πως τα λόγια του χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του στα social media. «Ό,τι γράφεις online μπορεί να γίνει όπλο, αν δεν επιλέξεις τις λέξεις σου πολύ προσεκτικά».

Ένας από τους φόβους της μητέρας του είναι πως τα εμβόλια μπορεί να προκαλέσουν αυτισμό- αν και η δημοσίευση του Andrew Wakefield από το 1998, που τα συνέδεε, έχει αντιμετωπιστεί με δυσπιστία.

«Πίστευε ολοκληρωτικά πως τα εμβόλια προκαλούν αυτές τις παρενέργειες. Καθώς μεγάλωνα, είδα πως γινόταν μεγάλη συζήτηση όταν εξέφραζε την άποψή της online. Είδα πολλούς να διαφωνούν μαζί της» συνεχίζει.

Ο Lindenberger είπε πως και ο μικρότερος αδελφός του του είπε πως θέλει να κάνει εμβόλια, αλλά δεν είναι ακόμα αρκετά μεγάλος για να πάρει μόνος του αυτή την απόφαση.

Άφησε το σχόλιο σου
Σχόλιο
Όνομα
Email