Πως να κάνεις το τέλειο ηλιοκαμένο μακιγιάζ!

Πως να κάνεις το τέλειο ηλιοκαμένο μακιγιάζ!

Η ζέστη του καλοκαιριού δεν μας δίνει και πολλά περιθώρια στο μακιγιάζ. Για αυτό, είναι σύνηθες τους καλοκαιρινούς μήνες να φοράμε ελαφρύ μακιγιάζ που δε θα μας βαραίνει και δε θα χαλάει. Τα φυσικά μακιγιάζ είναι καταπληκτικά για κάθε γυναίκα και είναι αυτά που τελικά αναδεικνύουν και περισσότερο το πρόσωπο. Και ένα τέτοιο φανταστικό καλοκαιρινό μακιγιάζ natural look είναι το ηλιοκαμένο μακιγιάζ!

Για το ηλιοκαμμένο look το καλοκαίρι δε θα χρειαστείς ούτε πολλά καλλυντικά ούτε κάποια ιδιαίτερη τεχνική. Παρακάτω θα βρεις τα βήματα για να κάνεις το τέλειο ηλιοκαμμένο μακιγιάζ για φέτος το καλοκαίρι!

Τα βήματα μακιγιάζ για ένα ηλιοκαμμένο look!

Διακριτική βάση μακιγιάζ!

ηλιοκαμμένο μακιγιάζ

Ξεκινάμε με τη βάση όπως πάντα. Για ένα ηλιοκαμμένο look καλοκαιρινό μακιγιάζ θέλουμε να διατηρήσουμε τη φυσική εικόνα του δέρματος στο πρόσωπο. Έτσι, βάζουμε μια λεπτή στρώση από foundation και concealer όπου χρειάζεται. Δε θέλουμε να παραφορτώσουμε το δέρμα με πολλά προϊόντα. Στόχος μας είναι να καλύψουμε ίσα ίσα τις δυσχρωμίες του προσώπου με ελάχιστη ποσότητα foundation και concealer!

Ρουζ σε μάγουλα και μύτη για το τέλειο ηλιοκαμμένο μακιγιάζ!

ηλιοκαμμένο μακιγιάζ το καλοκαίρι

Το πιο σημαντικό βήμα για ένα σωστό ηλιοκαμμένο μακιγιάζ είναι το ρουζ. Και εδώ θέλουμε να μιμηθούμε αυτό το γλυκό και ελαφρύ κάψιμο του ήλιου που δεν είναι μόνο στα μάγουλα αλλά και στη μύτη. Στο ρουζ πρέπει να προσέξεις δύο πράγματα: να διαλέξεις την σωστή απόχρωση για εσένα και να βάλεις τη σωστή ποσότητα προϊόντος στο δέρμα σου.

Η σωστή απόχρωση για εσένα καθορίζεται από τους υποτόνους του δέρματος σου. Εάν οι υποτόνοι του δέρματος σου είναι θερμοί, τότε ένα θερμό ρουζ θα είναι ιδανικό. Αντίστοιχα, εάν οι υποτόνοι του δέρματος σου είναι ψυχροί, προτίμησε μια ψυχρή απόχρωση για το ρουζ σου!

Προεραιτικά μπορείς να κάνεις ψεύτικες φακίδες για το καλοκαιρινό μακιγιάζ σου!

απλό μακιγιάζ

Ένας έξυπνος τρόπος να μιμηθείς το ηλιοκαμμένο look είναι να κάνεις ψεύτικες φακίδεςΟι φακίδες είναι τάση στο μακιγιάζ και πλέον πολλές γυναίκες που δεν έχουν, δημιουργούν ψεύτικες στο πρόσωπο τους.

Πως θα το κάνεις και εσύ; Χρησιμοποίησε λίγη καφέ σκιά ή καφέ eyeliner, κάνε μικρές κουκκίδες στο πρόσωπο σου στη περιοχή της μύτης και στα μάγουλα και ύστερα σκούπισε τις με λίγο χαρτί. Το χαρτί θα απορροφήσει το πολύ προϊόν και θα αφήσει μικρές κουκκίδες που θα αχνοφαίνονται στο πρόσωπο σου, ακριβώς όπως δείχνουν και οι φυσικές φακίδες!

Μάσκαρα και nude χείλη – ηλιοκαμμένο look!

ηλιοκαμμένο μακιγιάζ

Στη συνέχεια, πρόσθεσε μάσκαρα και nude κραγιόν στα χείλη. Στα χείλη συγκεκριμένα θα σου προτείναμε να διαλέξεις ένα lip gloss και όχι ματ κραγιόν για να δείχνει πιο φυσικό το μακιγιάζ σου. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις απλά ένα lip balm με χρώμα που και θα κάνει τα χείλη σου υπέροχα και θα τα κρατάει ενυδατωμένα!

Δημιούργησε όμορφες γυαλάδες στο πρόσωπο για το τέλειο ηλιοκαμμένο-φυσικό μακιγιάζ!

ηλιοκαμμένο μακιγιάζ

Τέλος, για να ολοκληρώσεις το καλοκαιρινό μακιγιάζ σου μένει να δημιουργήσεις μερικές γυαλάδες στο πρόσωπο με highlighter για natural look. Η λεπτομέρεια αυτή θα κάνει πιο λαμπερό το μακιγιάζ σου. Ο ήλιος δημιουργεί γυαλάδες στο πρόσωπο φυσικά, άρα και με το μακιγιάζ θέλουμε το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Τα σημεία που πρέπει να βάλεις highlighter είναι τα ζυγωματικά, η μύτη και ελαφρώς στο μέτωπο!

Και κάπως έτσι θα έχεις φτιάξει γρήγορα και εύκολα ένα πολύ φυσικό και ανάλαφρο καλοκαιρινό look που θα τονίζει πολύ τα χαρακτηριστικά σου. Φυσικά, εάν θες να κάνεις ένα αντίστοιχο look αλλά στη βραδινή εκδοχή του τότε ακολουθείς τα ίδια βήματα, προσθέτοντας χρώμα στα μάτια και τα χείλη. Να υπενθυμίσουμε πως πρέπει να διατηρήσεις natural look με πολύ απλή τη βάση και ζουμερά τα χείλη!